Over CrossFit Barneveld

Over CrossFit Barneveld

Grote kans dat je de term ‘CrossFit’ weleens via vrienden of op social media bent tegengekomen. De laatste jaren is het aantal crossfitters namelijk explosief gegroeid. Steeds meer mensen ontdekken deze te gekke sport. Maar wat is CrossFit eigenlijk?

De officiële omschrijving luidt: constant gevarieerde en functionele oefeningen op hoge intensiteit. In de praktijk komt het er op neer dat we bij CrossFit Barneveld oefeningen uitvoeren waar ons lichaam aan gewend is. Nou ja, van oudsher dan. Bijvoorbeeld het tillen van tractorbanden, springen met touwen en rennen met extra gewichten. Deze oefeningen combineren we zoveel mogelijk vanuit de principes gewichtheffen, turnen en cardio.

Het klinkt misschien heftig, maar dat valt mee. Van sporthater tot atleet en van moeders tot fitte opa’s. Iedereen kan bij ons crossfitten. Het gecertificeerde team van Crossfit Barneveld kijkt namelijk altijd wat er mogelijk is en geeft een passend advies. Samen gaan we aan de slag en verbeteren niet alleen je kracht en uithoudingsvermogen, maar bijvoorbeeld ook balans, snelheid, flexibiliteit en coördinatie.

De juiste begeleiding

Of je nu net begint of een fanatiek crossfitter bent, de juiste begeleiding is essentieel. Bij CrossFit Barneveld sport je daarom altijd onder toeziend oog van een ervaren en gecertificeerde coach. In kleine groepen van maximaal acht crossfitters. Op die manier ontwikkel jij jezelf op de beste manier en leveren wij de hoge kwaliteit die nodig is. Én kunnen we in geval van (chronisch) blessureleed samen werken aan een oplossing.

Workout of the Day

Geen dag is hetzelfde. Ook niet in de gym van CrossFit Barneveld. Daarom programmeren we elke 24 uur een andere Workout of the Day. Beter bekend als: WOD. Tijdens de workout doe je dezelfde training als iedereen, maar op jouw eigen tempo. Elke training bestaat uit een warming-up, techniek- of krachtsoefening en de workout zelf. Samen gaan we voor goud.

Benieuwd of CrossFit wat voor jou is? Doe eens gek, geef jezelf op voor een gratis proefles en kom langs!

Gerben en Rens

Onze coaches in het echt ontmoeten?

Dat wil ik!